Magisch netwerken op zee

Magisch netwerken op zee

Wat gebeurt er als je ruim 50 mensen die elkaar niet kennen op een zeilboot zet? Dan wordt ‘t gezellig en waardevol! Een mooie basis voor nieuwe ontwikkelingen, die zich magisch ontvouwen sinds 9 september.

5-jarig jubileum

Wow mijn eerste mijlpaal! Met ruim 50 mensen in volle vaart op zee met de Eendracht tijdens een sunset cruise. Als het dan ook nog een zonnige dag is met een fenomenale zonsondergang, het gezelschap voelt als een hechte community en de muzikale omlijsting zich er zwoel tussenvoegt, dan kan mijn geluk niet op. De gastvrijheid en het teamwork van de crew aan boord waren indrukwekkend. Een crew die nota bene voornamelijk uit vrijwilligers bestaat.

Enorm dankbaar dat ik dit kan doen en dat zoveel mensen dit mee wilden vieren. Inclusief mijn eigen man en onze kinderen.

Met dit event wilde ik ook een goed doel steunen: www.rotterdamseuitdaging.nl. De gasten konden meedoen aan een loterij. De prijzen kwamen uit het aanwezige netwerk, de waarde van de te verloten prijzen was 6000,-. Alle prijzen zijn aangeboden door de aanwezige gasten of mensen die verhinderd waren. In totaal waren er ruim 50 prijzen, bestaand uit dienstverlening en producten van de aanwezigen. De totale opbrengst was ruim 1000,-. Na het event leren een groot aantal gasten elkaar nog beter kennen, omdat ze elkaar ontmoeten tijdens een gewonnen prijs, bijvoorbeeld een sessie ondernemerscoaching.

Doel van mijn event was ook het verbinden van mijn netwerk. Op zakelijk of persoonlijk vlak. In de napraat hoor ik dat er veel nieuwe relaties zijn gelegd en er ook al zaken zijn gedaan.

De basis van mijn bedrijf

De basis voor WindtWISE zijn mensen. Mensen maken het verschil: alle relaties, zowel privé als zakelijk, zowel klanten als partners, voor mij zijn de relaties met mensen niet alleen belangrijk maar ook noodzakelijk om succesvol te ondernemen. De buurtjes die altijd klaarstaan voor gezelligheid of hulp. Vrienden die beschikbaar zijn in goede en slechte tijden. Partners die me helpen bij design en last minute ondersteuning. Andere ondernemers met wie ik ervaringen deel en brainstorm over projecten. En natuurlijk opdrachtgevers die me inhuren en me vanuit vertrouwen hun opdracht laten uitvoeren.

Door een aantal dips heb ik intenser genoten van de ups. Ik kan terugkijken op mooie resultaten in de afgelopen jaren, zowel financieel, persoonlijke groei als mooie projecten.  Door aan mezelf te werken en een sterk supportsysteem om me heen, sta ik waar ik nu ben.

Reflectie op mijn ondernemerschap

Terugkijkend realiseer ik me: 5 jaar zijn voorbijgevlogen.

Waarom wilde ik ook alweer ondernemer worden?

1. Ik wilde weten of het me zou lukken. Kan ik dat? Onafhankelijk en zelfstandig mijn inkomen verdienen. Na 5 jaar zeg ik JA!

2. Mijn verlangen naar vrijheid. Na vele jaren in loondienst verlangde ik naar meer vrijheid. Om te experimenteren en dingen uit te proberen en tussendoor te kiezen voor vrijwilligerswerk. Dat bevalt ook prima!

3. Persoonlijke groei. Mijn idee was dat ik door ondernemerschap meer persoonlijke groei kon doormaken. Na 5 jaar kan ik zeggen dat dat zeker gelukt is. Door allerlei trainingen en workshops, vooral gebaseerd op Tao ben ik dichter bij mezelf gekomen en maak ik mijn keuzes intuïtief.

 

Dank aan alle gasten die 9/9 onvergetelijk maakten!

 

   

Geen reactie's

Geef een reactie